Tucuman
Door: Hanneke
Blijf op de hoogte en volg Hanneke
18 September 2006 | Argentinië, San Miguel de Tucumán
Ja, we zijn er; helemaal geen geboemel maar een luxe bus waar we goed in hebben kunnen slapen! De weg was kaars recht, met allemaal dorre velden met honderden koeien, allemaal vleesvee, met kalveren.
We hadden nog iets spannends meegemaakt, net voor vertrek....we waren op het busstation, ik was de weg aan het vragen en Sita stond met onze twee trekkersrugzakken en haar gewone rugzak te wachten..toen ik terug liep zag ik dat er drie mannen met Sita stonden te praten en toen wegliepen, maar dat een van hen heel rustig haar rugzak met zich meenam!! Ik zette het op een rennen, schoot hem achterna en griste de rugzal uit zijn handen. Gelukkig liet hij meteen los! (dat was mijn angst, ik dacht dat hij verzet zou tonen) Pffff, we stonden te trillen op onze benen: goed afgelopen, maar ook een les geleerd!!
In Tucuman hebben we de dierenarts, Naco, gebeld: hij kwam ons, samen met een collega, meteen ophalen. Zijn vader heeft een apartement in de stad en daar woont Nacho ook en daar mogen wij in de weekenden ook slapen. Door de week zullen we op een bedrijf van een grootgrondbezitter zijn: een rijke jood, die naast dit bedrijf ook een hotel en een autogarage heeft. Op het rundveebedrijf zijn 5000 stuks vleesvee (wij hadden van te voren melkkoeien verwacht), die allemaal opgevoeld, geinsemineerd of gecastreerd moeten worden. Dit bedrijf ligt buiten de stad, we kunnen er overnachten, net als Nacho en zijn collega´s (er werken 60 mensen). We gaan vandaag boodschappen doen voor de hele week, want we moeten er zelf voor de kost zorgen. We zullen de Argentijnen eens stampot laten proeven!
komend weekend kan ik weer mailen,
groeten,
Hanneke
18 September 2006 - 13:20
Angelica:
Que gusto sabes que llegaron bien a su destino, espero que aprendas mucho con estas vacas Argentinas y con los bueyes de dos patas ten cuidado jajaja; te debo dar los saludos de Cecil, la vi hace una semana y le comente de tu viaje, ella esta muy bien de hecho me sorprendio ver lo bien que esta y le dio mucho gusto sabes que aun tocamos juntas.
OK aprende mucho, trabaja mucho y diviertete aun mas.
Saludos desde el lluvioso Neerpelt. -
18 September 2006 - 14:17
Laura:
Lieve Hanneke,
Wat een avonturen.. pas je goed op jezelf!
Wat vonden ze van je stampot?
Groetjes Laura -
18 September 2006 - 19:01
David En Iris:
Hoi!
Fijn dat je goed bent aangekomen. Maar wel spannend! Je hebt nu al meer spannende avonturen meegemaakt dan ik (david) in vijf maanden... Nou ja, maak er wat moois van, tussen de biefstukjes.
Iris en David -
18 September 2006 - 19:48
Sophie:
Leuk om je avonturen in Argentinie te lezen! Veel succes nog!
groetjes Sophie -
18 September 2006 - 21:11
Netty:
Hoi Hanneke.
Wat een "vet"avontuur. Ik hoop dat de rest en de argenteinse biefstukjes minder vet zijn. Je bent nu gelukkig op de plaats van bestemming. Voorlopig geen al te spannende dingen meer maar wel veel positieve ervaring. Veel plezier.
Groetjes, Netty ook namens Piet -
19 September 2006 - 10:52
Nelly En Ton:
Hoi Hanneke,
Was dat effe schrikken. Alertheid blijft dus geboden. Jullie maken er vast iets moois van. Leuk om op deze manier af en toe iets van je te horen.
groetjes,
Ton en Nelly -
19 September 2006 - 14:15
Miranda:
Wat een spannend begin zeg!!
Pas goed op jezelf en we blijven je volgen.
Groetjes, Eric, Miranda, Sil en Tijn. -
19 September 2006 - 19:53
Ans Van De Laar:
Hallo Hanneke,
Het blijven wel avonturen, maar je hebt wel laten zien dat je lef hebt en direct koelbloedig reageert. Mijn complimenten.
Het verbaast me niet dat het vleeskoeien zijn, ae hebben toch t-bone steaks daar in Argentinie?
Ben benieuwd wat ze van je stamppot vinden.
Groetjes van ons allemaal
Ans
21 September 2006 - 10:00
Lily:
Hoi Hanneke!
Wat een spanningen gelijk! Maar jullie hebben het gelukkig allemaal gered en nu lekker rustig tussen de koeien..
Hoop dat jullie een leuke tijd hebben! Veel succes.
Liefs Lily