Laatste week - Reisverslag uit Huaraz, Peru van Hanneke Mertens - WaarBenJij.nu Laatste week - Reisverslag uit Huaraz, Peru van Hanneke Mertens - WaarBenJij.nu

Laatste week

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Hanneke

23 December 2006 | Peru, Huaraz

Hola allemaal,

Afgelopen week was al weer de laatste week van de coschappen in Perú...
Het weekend begon met de mededeling dat alle vluchten van AirMadrid afgelast waren..mijn terugvlucht naar Nederland!! Zou ik tcoh in Perú moeten blijven! Na veel geregel heeft mijn moeder nu een nieuwe vlucht voor me kunnen boeken. Hopelijk krijgen we die vergoed...
Zaterdagochtend hebben samen met Edda een bezoek aan de thermische baden van Monterrey gebracht, heerlijk!
Zondagmiddag hebben we een bezoek gebracht aan Amachi, een van de dierenartsen van Senasa, en zijn gezin: zijn vrouw en drie dochters, van 2 maanden tot 5 jaar. De oudste, Raquel, is erg levendig en druk en vond het geweldig om twee grote Nederlandse vriendinnen te hebben. Tegen haar vriendin Rebecca zei ze: ¨ze zijn van mij, en lekker niet van jou!¨. Bij kerst in Perú horen panetones: grote kerststollen. Uiteraard aten we paneton met warme chocolademelk bij Amachi!

Maandag werd er bij senasa een cursus voor boerenleiders gegeven. Wij, met onze presentatie, waren onderdeel van het programma...zenuwen want het moest allemaal in het spaans (zie foto), maar aan de ja-knikkende hoofden meenden we op te maken dat men ons toch wel begreep.

Maandag hebben we ook afscheid van veel mensen van senasa, met de houten tulpen die we hadden laten maken en kaarten van Nederland en Amsterdam. Vreemd, voor Sita was het echt al afscheid en voor mij nog niet, omdat ik nog terug kom met mam en Noor!

Dinsdag was de laatste dag in Huaráz...we hebben afscheid genomen met een heerlijke sangría!
Woensdag hebben we de hele dag in de bus doorgebracht, op naar Lima. Heel lief: Edda en haar twee kinderen kwamen ons in Huaráz uitzwaaien, en hadden ook nog wat lekkers voor ons voor in de bus meegenomen!

Donderdagochtend kregen we dan eindelijk de resultaten van het lab in Lima te horen! Alle monsters waren negatief, hetgeen betekent dat we van de 386 onderzochte geiten geen enkele geit met antistoffen tegen Brucella hebben gevonden, en we met redelijke zekerheid dus kunnen zeggen dat de onderzochte provincies vrij van Brucella onder de geiten zijn.
Snel moesten we de resultaten nog in de presentatie verwerken, die we even later op het hoofdkantoor van senasa moesten geven...

Toen we twee maanden geleden in Lima waren, vonden we de stad erg vreselijk: druk, druk en nog eens druk..Nu slapen we in een ander hostel, in een rustige (maar ook heel sjieke) buurt: bevalt wel beter.

Vandaag, vrijdag, hadden we twee afspraken: eerst met een dierenarts die we al meerdere malen steeds toevallig zijn tegen gekomen: hij kwam ons ophalen. Samen met hem de bus in, wel een uur door Lima..uiteindelijk kwamen we in een buitenwijk die wel veel van Huaráz weg had..Gek om zulke tegenstellingen te zien, zoals bijvoorbeeld de wijk van ons hostel en dan de wijk van de dierenarts....Zijn vrouw had een heerlijke guiso de quinua voor ons gemaakt!
Later zijn we met twee meisjes die ook bij hen op bezoek waren het centrum van Lima in gegaan. De echtgenoot van een van hen was burgemeester en ze hadden dus genoeg geld te besteden, hetgeen te merken was...

Vanavond hadden we afgesproken met een professor... We hadden zijn boek gezien en hem gemaild om te vragen waar we het boek konden kopen, want het leek ons erg interessant. Toen nodigde hij ons in Lima in zijn huis uit! We gingen dus bij iemand op bezoek die we alleen maar via de email kenden..! Het bleek een erg aardige man te zijn en we hebben twee boeken van hem gekregen, plus dat hij ons verslag wil nakijken (hij is namelijk ook editor)!

Morgen de laatste dag met Sita samen...vreemd hoor...Sita gaat morgenavond weg en een paar uur later, zondagochtend, komen als het goed is mijn moeder en mijn zus!

Foto´s van de presentatie staan op:
www.mijnalbum.nl/Album=4J4FSYA3

Iedereen een hele fijne kerst, en we houden contact,

liefs,
Hanneke

• 23 December 2006 - 16:30

Lidia Di Vanna:

Dag Hanneke, niet te geloven hè dat nu alles voorbij is!!
    Wel fijn dat jouw moeder en zus nu afkomen!!
    Ik wens jou en jouw moeder en zus zeer fijne feestdagen!! Geniet er nog van! Wanneer komen jullie terug naar Belgie?
    Groetjes Lidia

• 23 December 2006 - 18:18

Ans Van De Laar:

Hallo Hanneke,

Afscheid nemen is mourir un peut, en dat is dus echt zo. Je wordt er weemoedig van maar als je terugkijkt breng je een koffer vol herinneringen mee welke je op elk moment kunt openen. Wat een verslagen, Hanneke en wat een indrukken. Het zal wennen zijn straks en daarom is de overgang met je moeder en zus hardstikke fijn. Kun je samen nog plekken bezoeken die veel voor je zijn gaan betekenen.
    Hier is alles in kerstsfeer. er wordt gekocht of het niet opkan. Bert heeft voor de kerst nog een colbertje aangeschaf en een wintermuts met sneeuwpop erop. Staat heel feestelijk. Jos is met een klasgenootje op zoek gegaan naar een pak. In januari heeft hij zijn eerste galabal op school, zijn vriendin heeft al een galajurkje gekocht. Ja, kleine kinderen worden groot.
    Hanneke geniet ervan en hele fijn dagen gewenst samen met je moeder en Noor.

groetjes van ons allemaal,
    Ans

• 25 December 2006 - 12:43

Sita:

Hola!
    Zijn je moeder en Noor goed aangekomen? Ik ben alweer in Nederland, raar hoor....maar wel leuk om iedereen zijn cadeautjes uit Huaraz te geven!
    Een hele fijne reis en doe iedereen de groeten van me!
    Sita

• 27 December 2006 - 21:24

Roselinde En Marloes:

Hola,

Asado bij Marloes in de tuin, als we allemaal weer terug zijn in Nederland? In combinatie met Fernet en mate wordt het vast heel gezellig!

Chau Roselinde en Marloes

• 28 December 2006 - 19:17

Ton En Nelly:

We gaan er vanuit dat je moeder en Noor goed zijn aangekomen.We wensen jullie nog fantastische dagen samen.Tot ziens.

• 31 December 2006 - 13:11

Esther:

Ha Hanneke,

EINDELIJK weer eens tijd om je log helemaal bij te lezen. Beetje chaotisch leven gehad de laatste maanden.

Jammer dat jullie tijd er alweer op zit. Als ik dit zo lees, wil ik direct terug naar Peru. Het is voor het eerst in vier jaar dat ik niet daar ben in december. Raar hoor.

Als je weer thuis bent, wil ik al je verhalen wel eens live van je horen ;).

• 03 Januari 2007 - 09:53

Angelica:

Hola Hanneke, como estas? ya regresaron a Belgica?,yo ya de regreso al trabajo y preparandonos para mudarnos de casa, mmmm te comente que compramos una casa? a finales de enero nos entregan las laves y podremos mudarnos, es aqui en de grote heide, osea muy serca de donde vivo ahora, haaa tambien compre un poedelpup "Maya" ella tiene solo 6 semanas de nacida cuando regreses la conoceras.
    Ok nuestros mejores deseos para el 2007 y espero que tengas unas felices vacaciones con tu mami y tu hermana.
    Saludos Angelica.

• 05 Januari 2007 - 21:13

Nellie:

Hallo Hanneke,
    Op het moment dat ik je verhalen aan het lezen ben, zit jullie vakantie er ook al weer bijna op. Ik ben erg benieuwd hoe het was met jullie mama en Noor. Je zult vast een goede gids zijn!!
    Heel veel groetjes en nog de beste wensen voor 2007.
    Jullie kerstkaart was heel mooi!