de dagelijkse gang van zaken - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Hanneke Mertens - WaarBenJij.nu de dagelijkse gang van zaken - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Hanneke Mertens - WaarBenJij.nu

de dagelijkse gang van zaken

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Hanneke

30 September 2006 | Argentinië, Buenos Aires

Hallo allemaal,

De afgelopen zijn we de hele week op el campo geweest. Hoe zagen de dagen eruit:
Om 7.00 opstaan, een kop koffie, een stuk stokbrood en dan op pad, met een 4x4 het veld in..zo´n half uur over stoffige paden boemelen tot een plek waar de koeien bij elkaar gedreven zijn door de gaucho´s te paard.
Er zijn verschillende van dergelijke plekken in el campo. De koeien worden via omheinde stukken uiteindelijk in een ´manga´gedreven: dit is een soort fuik. De koeien lopen achter elkaar door deze fuik; aan het eind van deze manga kun je een koe vastzetten. Dit alles gebeurd met behulp van een aantal mannen te paard en een aantal mannen die het vastzethek bedienen..teamwork..!
We hebben deze week 868 koeien opgevoeld, 500 kalveren geent, en bij 400 vaarzen implantaten met progesteron ingebracht...lopende band werk, maar erg leerzaam en gezellig! Rond 14.00 gaan we steeds met iedereen samen eten: natuurlijk vlees (geroosterd boven een vuur!), met brood. Dan doorwerken tot een uur of 18.00. Tegen die tijd zit iedereen onder het stof..het waait namelijk vaak hard en het is zo droog dat er veel zand opwaait..

Terug in het huisje drinken we vaak eerst wat cola, dan douchen, waarna Carlos, een van onze vier huisgenoten, heerlijke mate klaar maakt. Mate is een soort thee, die in een kannetje wordt gezet, dit kannetje wordt doorgegeven, iedereen drinkt uit hetzelfde kannetje. Een heel sociaal gebeuren!

Koken doen we om de beurt. Deze week hebben we de mannen pastasalade laten proeven.
Na het eten wordt er wat gezongen, of gepraat en naar de sterren gekeken, die kun je hier namelijk heel goed zien. Trouwens, de maan is hier namelijk een liggende of hangend half maantje, een kwartslag gedraaid tov de maan in Nederland!

En dan naar bed, doodmoe!

Heel veel groeten,
Hanneke

• 30 September 2006 - 15:29

Lidia Di Vanna:

Dag Hanneke, heb jouw bericht goed ontvangen.
    Vraagje : waarom worden in vaarzen implantaten gebracht ? Om sneller vet te worden? Wat in België zeker verboden is???
    Zo te lezen heb je toch je handen vol, je zult het zien, de tijd vliegt voorbij en voor je het beseft, ben je terug in België!! Hou je goed en tot de volgende zitting! Zijn er nog foto's gemaakt? Wees voorzichtig hè!!
    Groetjes Lidia

• 30 September 2006 - 16:38

Sophie:

Hee Hanneke,
    klinkt gezellig daar! Ga zo door!
    Groetjes Sophie

• 30 September 2006 - 19:12

Els:

Een vreemd idee,dat je naar dezelfde maan kijkt als wij

• 30 September 2006 - 20:38

Ans Van De Laar:

hallo Hanneke,
    Zoals jij je dagindeling beschrijft staat het leven daar wel heel erg ver van je leven in Nederland af, het lijkt wel een beetje op een boek. Vooral dat stuk over die maan spreekt mij erg aan. Wat fijn dat er zo'n sociale contacten zijn. Je bent immers erg op elkaar aangewezen.
    Heel erg bedankt voor je felicitaties.Ik heb een heel fijne verjaardag gehad. Je moeder en Noor zijn 's avonds nog op bezoek geweest. We hebben lekker buiten gezeten, de temperatuur was geweldig.Morgen gaan we in Arnhem een groot park(Sonsbeek) bezoeken, mogelijk combineren we het met een museum.
    Heel veel groeten van ons allemaal"gaucho"
    Ans

• 01 Oktober 2006 - 09:22

Nelly Rutten:

Hoi Hanneke,fijn dat je het zo naar je zin hebt en je kennis in de praktijk volop kunt uitvoeren, want wat ik zo lees ontbreekt het daar niet aan. Wel apart om de maan zo te zien. En ...leer ze daar maar een nederlands potje koken.
    groetjes, Ton en Nelly

• 01 Oktober 2006 - 11:47

Runak:

Hoi Hanneke,
    Sjongejonge wat avontuurlijk, sociaal, ver allemaal, uitputtend en interessant! Hmm en dat eten daar lijkt me ook wel lekker (vers).
    Maar goed dat je geen vegetarier bent!
    Groetjes uit DL Runak

• 13 Oktober 2006 - 14:41

Angelica:

Wau que experiencia entre tantas vacas y toros; me alegra saber que estes aprendiendo tanto; yo aqui igual sobreviviendo al clima de Belgica ya sabes un dia lluvia otro dia frio y por suerte hoy mucho sol y un poco de calor; respecto a la musica tengo concierto este domingo en Amberes en un templo, y el lunes inicio mis clases de violin. Bueno espero que todo siga muy bien en tu nueva experiencia y disfruta lo mas que puedas.
    Saludos Angelica