Sinterklaas en houten tulpen
Door: Hanneke
Blijf op de hoogte en volg Hanneke
16 December 2006 | Peru, Huaraz
Beste allemaal,
Hebben jullie al bijna vakantie? En al in kerstsfeer?
Hier verschijnen elke dag meer kerstslingers en lampjes voor de ramen en er is een heuse kerstmarkt,waar ze kerstbrood en kerststalletjes verkopen.
Aan het begin van de week zaten we nog in de Sinterklaassferen: met 10 man van senasa hadden we lootjes getrokken en kadootjes voor elkaar gekocht. Echter, de hele senasa-familie (zeker 20 man) was aanwezig bij het gebeuren! Het feest was wat stijfjes, omdat men niet goed wist hoe het gevierd moest worden en achteraf bleek dat men ook een ´baile´(dansen) na afloop had verwacht! Maar goed, met de pepernoten, speculaas en lieve kadootjes was het toch erg geslaagd! (zie foto) En onze surprises en gedichtjes werden met veel gelach ontvangen, zelfs de geschonken laarzen pasten precies!
Minder geslaagd was de zondag...om 5.00 zouden we opgehaald worden om samen met Edda en William, de varkensdierenarts, een cursus aan boeren te geven..het werd 5.20, maar goed, dat kan...Toen bleek dat de varkensdierenarts zijn praatje niet had voorbereid, geen materiaal had meegenomen, was vergeten te kijken of er vodoende benzine in de auto zat (zat er dus niet in) en niks met Victor had afgesproken, waardoor Victor niet mee kon...tot overmaat van ramp was de accu van de auto ook nog leeg en werden we even later door de politie aangehouden omdat hij zijn gordel niet omhad...Edda en wij twee PLOFTEN!
De rest van de dag was al even erg: al sinds de dag ervoor hadden we buikpijn en waren we misselijk. Waarschijnlijk door de hoogte: vorige week zijn we de hele week op zeeniveau geweest en dan nu weer hoger dan 3000m...
Veel had men dus niet aan ons tijdens die cursus...
Dinsdag weer het veld in geweest, geiten getapt...later bleek dat dit voor ons de LAATSTE monsters waren..! Eigenlijk zouden we op woensdag nogmaals naar Cochabamba gaan (derde poging: de eerste keer wilden de mensen niet dat we bloed tapten, vorige week hadden we geen geld meer om nog langs Cochabamba te reizen) en nu...gingen we weer niet! De reden: dan zouden we, doordat de anderen nog vele andere plaatsjes moesten bezoeken voor bloedmonsters van varkens,twee hele dagen weg zijn, voor maar 8 monsters. We spraken af dat de anderen onze monsters zouden nemen. Cochabamba wil blijkbaar niet dat wij komen!
De afgelopen dagen aan het verslag en de presentatie gewerkt: maandag gaan we in senasa in Huaráz een presentatie geven (er komen 80 mensen!) en donderdag in Lima.
Laura zei ons dat ze zo tevreden over ons werk was dat ze ons wel een baan in senasa aan zou willen bieden!
Verder is het afwachten op resultaten van het laboratorium in Lima, waar onze positief bevonden monsters hertest worden.
Het afscheid komt nader...op dit moment is een timmerman in Huaráz druk bezig met het maken van houten tulpen, in opdracht van ons, om als kadootjes te geven. En we hebben nog heel wat afspraken staan, van samen eten, koffie drinken tot samen naar de thermische baden (morgen met Edda).
Vandaag hebben we al met de familie van ons hostel gegeten, stamppot zoals gewoonlijk, al lukt íe steeds beter.
En...we hebben gisteren naar de mannen op el campo in Argentinie gebeld! Nacho is vorige week getrouwd, het regent er en het is er groen..en het zwembad is af..!
Er staan weer 2 nieuwe foto´s op:
www.mijnalbum.nl/Album=4J4FSYA3
Heel veel groeten en alvast fijne dagen, zo net voor kerst,
liefs,
Hanneke
Hebben jullie al bijna vakantie? En al in kerstsfeer?
Veel had men dus niet aan ons tijdens die cursus...
Er staan weer 2 nieuwe foto´s op:
www.mijnalbum.nl/Album=4J4FSYA3
Heel veel groeten en alvast fijne dagen, zo net voor kerst,
liefs,
Hanneke
16 December 2006 - 13:21
Jack En Nellie:
Hallo Hanneke
Wat een avonturen en wat zul jij nog veel te vertellen hebben als je terug bent. Maar goed dat je niet alles van te voren weet.
Volgens ons geniet je van alles, de natuur, je werk, de mensen, de belevenissen. Nu kijk je zeker uit naar de vakantie met mam en Noor.
Hele fijne kerstdagen en veel vakantieplezier.
Nellie
17 December 2006 - 09:55
Iris En Jan Willem:
Hallo Hanneke
Jammer dat jullie tijd er alweer opzit! Het is wel heel bijzonder geweest deze stage. Jullie hebben erg veel gezien en ook veel gewerkt! En veel Spaans geleerd. Leuk dat jullie zo goed met elkaar konden opschieten en zo dezelfde interesses hadden.
Wij vinden het fijn Sita a.s. zondag weer terug te hebben in Nederland, maar we zijn toch wel een beetje jaloers op je moeder en zus. Vooral omdat jullie ook naar Huaraz gaan, wij hadden jullie Peruaanse vrienden daar ook wel willen zien!
We wensen jou, je moeder en je zus een mooie tijd toe in Peru en alvast de beste wensen voor 2007.
En natuurlijk, succes met jullie presentaties!!!
Veel groeten,en misschien tot ziens in Utrecht,
Iris en Jan Willem
17 December 2006 - 15:54
Lidia Di Vanna:
dag hanneke, het is bijna zover, het bezoek van moeder en zus en dan de kerstdagen....en dan bijna terug!!!
Je krijgt de hartstikke groeten van Jozefien. Ze heeft helaas geen tijd om te reageren met de vraag om het haar niet kwalijk te nemen!!Het gaat jullie nog goed en tot de volgende!!Groetjes, ook aan moeders en zus.
Lidia -
17 December 2006 - 18:05
Noor:
Hé Hannie! De stamppot moet de Peruaantjes bijna de neus uit komen ;) (positief dan).. Wat leuk dat jullie houten tulpen als afscheidscadeau gaan geven! Wij zijn ook al Nederlandse cadeautjes aan het verzamelen voor als wij naar Peru komen. Vind je het ook leuk als we bellenblazen meenemen? Wat gaaf dat er thermische baden zijn in Lima, misschien ook een ideetje als wij er zijn :)? Moeten jij en Sita deze week nog echt werken, of wordt het meer een afscheidsweek? Geniet van de laatste week samen en bis bald!
Notta -
17 December 2006 - 22:39
Koen:
Hei Hanneke,
Ook jij succes met de laatste loodjes. Ik had me nog zo voorgenomen jullie vaak te mailen, maar ik ben blijkbaar toch niet zo'n schrijver. Hoe dan ook, tot over een week of twee.
Koen -
22 December 2006 - 12:56
Ans Van De Laar:
Hallo Hanneke,
Het is bijna zover dat je moeder en zus bij je op bezoek komen. We wensen jullie gezellige en warme dagen toe en een goede jaarswisseling.Ons huis is versierd en we zijn er klaar voor.Hanneke je hebt het geweldig gedaan en het is een groot compliment dat je te horen krijgt dat je welkom bent bij Senasa. Ik denk dat de mensen je niet gauw zullen vergeten. Heel veel groeten van ons allemaal.
Ans